Штолен, готуємо онлайн 12 листопада об 11:00

Майстер-клас на тему: «Різдвяна випічка – Штолен бездріжджовий»

Штолен (Stollen або Christstollen) – улюблена в Німеччині і широко відома в інших європейських країнах різдвяна випічка, яка своєю формою і білим кольором повинна нагадувати запеленованого немовляти Христа. Цю свою форму кекс зберіг протягом століть.

Штолени випікаються заздалегідь, іноді за місяць до Різдва, і в прохолодному місці можуть зберігатися два-три місяці. Але це не означає, що штоллен не можна їсти відразу. Свіжоспечений штоллен за смаком нагадує паску, а штолен який визрівав у прохолодному місці протягом двох тижнів або місяця – щось середнє між кексом і випічкою з пісочного тіста. І чим довше він визріває, тим смачніше стає.